nettie  mulder

w e l k o m   i n   m i j n   d i g i t a l e   h u i s

KOM OOK NAAR SCHIER!

Tekenen en schilderen met Atelier Buiten op Schiermonnikoog. 3de weekend in september. 16-19 september

De Aule Schule 

Een weekendje tekenen en schilderen op dit ludieke waddeneiland is heerlijk ontspannend en zeer rustgevend. Zodra de boot los is van het vaste land laat je daarmee ook de haast en drukte achter. Neem je eigen schilder spullen mee en bedenk dat je die op een fiets moet kunnen vervoeren, want de afstanden zijn net iets te groot om te lopen.

Bij aankomst om ongeveer half twee (12.30  boot) of half vijf ( 15.30 boot) is er een welkomst koffie of thee en kan een ieder zijn slaapplaats inrichten, het eiland verkennen een hapje ergens eten of met mij een hapje mee-eten. Als ook de mensen, die met de laatste boot komen, er om een uur of half acht (18.30 boot) zijn, beginnen we met het programma. We maken kennis met elkaar en nemen door wat een ieder wil gaan doen. Vervolgens maken we een fietstochtje (fietsen kun je huren om de hoek achter de school) over het eiland om alvast schilderachtige plekjes te ontdekken. Dit doen we met snel-tekenen in onze dummy's.  Aan het eind van de rit komen we bij 'Van der Werf' uit voor een neutje.

We kunnen de volgende dagen lekker de hele dag schilderen op de onderling overeengekomen plaatsen. De laatste middag kun je vrij werken; iets afmaken, iets nieuws opzetten, even helemaal iets anders of niets doen? Alles kan. Van tijd tot tijd leggen we alle werken bij elkaar en gaan die bespreken. Natuurlijk willen we buiten werken, maar zo nodig (alleen bij regen) is het prima om binnen te zijn en staan er prachtige spullen om te tekenen en te schilderen. De originele kapstok in de gang, oude schooltassen, en lessenaars doen aan vroeger denken.

Na inschrijving, hou ik je op de hoogte via de mail. Op de dinsdagavond 15 september houd ik thuis een informatie bijeenkomst. We maken dan ook afspraken over de maaltijden, wie er rijdt en wie er graag mee wil rijden. Wie komt er met welke boot en gaat wanneer weer terug. Ook kun je bij mij een schilder-stoeltje of veldezel lenen en tegen kostprijs verf en aquarelpapier. Wel graag zelf verschepen.                                                                                                                                                                        

Je kunt je aanmelden via: het contactformulier

Voor meer info mag je me ook bellen: 06- 30789697